zondag 4 oktober 2009

ATTITUDE SET

-
-
In tegenstelling tot directe, emotionele reacties van ons lichaam, lijken reacties vanuit onze innerlijke houding (attitude) eerst in onze gedachten te ontstaan & zich pas daarna in ons lichaam te verspreiden. Deze kettingreactie vindt echter soms zo snel plaats, dat we ons lichaam al voelen reageren voordat we goed & en wel beseffen wat er in feite gebeurt. Bij nader inzicht blijkt dan ook echter vaak een bepaalde gedachte vooraf te zijn gegaan aan de reactie van ons lichaam.
---
AGRESSIVITEIT (Balancing Aggresiveness) - Als we ons onbeschermd voelen & daardoor het gevoel verliezen dat we de boel onder controle hebben, slaat ook onze agressiviteit uit zijn evenwicht. Deze melange helpt ons bij het ontwikkelen van besluitvaardigheid, helderheid & spirituele gevoeligheid.
---
APATHIE
(Clearing APATHY) - Als we angst onderdrukken of de zenuwen krijgen van het idee dat we onze angst naar buiten moeten brengen, ontstaat apathie. De essences in deze melange zijn gericht op het uiten van angst & op het omzetten van nervositeit in kalme afwachting. Maar ook zitten er essences in die ervoor zorgen dat we de dingen weer helder zien, we weer vriendelijk in de omgang worden & een positieve attitude ontwikkelen.
---
VERWARRING (Clearing CONFUSION) - Verwarring ontstaat omdat we leven volgens patronen die ons verstikken & verstoren; we voelen ons niet op ons gemak met de manier waarop het leven zich aan ons voordoet, niet met onszelf & met onze gedachten. Deze mixture ontwart, stelt gerust & stelt ons op ons gemak.
---
BESLUITVAARDIGHEID (Balancing & Developing DECIVINESS) - We combineerden essences die gedachtenkracht omzetten in geestelijke zelfbeheersing & die ons geheugen & onze geest versterken.
---
ZELF-ONTKENNING (Clearing DENIAL) - Zelfontkenning lijkt voort te komen uit een combinatie van vernedering & wanhoop. De essences in deze mixture werken daarop in & stimuleren dat we vrede hebben met onszelf.
---
ATTITUDE (General Attitudinal Balancing) - Deze mixture is gericht op een algemeen gevoel van welbehagen & welwillendheid. Mentaal & geestelijk blijven we hierdoor in evenwicht. Onze gedachten krijgen meer diepgang. Ons gevoel van aanwezigheid wordt erdoor versterkt, evenals onze tederheid. Ook brengt het weer iets terug van de kwaliteiten die we als kind nog hadden.
---
SCHULD (Cleaering GUILT) - Schuld is een directe reactie op gedragingen & verlangens die indruisen tegen datgene wat ons is geleerd. In deze mixture hebben we essences gebruikt die rechtstreeks ingaan op schuldgeveoel, essences die emoties vanuit het verleden oplossen & een essence die blijheid & vrolijkheid opwekt.
---
IRRITATIE (Clearing IRRITABILITY) - Irritatie hangt samen met gevoelens van zelfvernieting die we niet in hun geheel naar buiten kunnen brengen. Daarom doen we dat beetje bij beetje, in de hoop dat we daarmee het grotere probleem kunnen wegwerken dat schuil in ons gaat. Deze mixture helpt ons om de destructieve neigingen vanuit de kern op te lossen. Daardoor wordt het makkelijker om het grotere probleem bij de kop te vatten & de weerstanden af te breken waardoor ons gedragspatroon wordt bepaald.
---
JALOEZIE (Clearing JEALOUSY) - Jaloezie lijkt een combinatie van ons onvermogen om kwaadheid te uiten, onze angst om iets te verliezen & onze weerstand tegen verandering. We hebben essences uitgekozen die daar rechtstreeks op inwerken plus essences die betrouwbaarheid & mededogen ontwikkelen. Tevens bevat dit mengsel essences die ons begrip vergroten.
---
ZORGZAAMHEID (Balancing & Developing NURTURING) - Het is een natuurlijke tendens om te willen verzorgen & dat brengt deze mixture versterkt naar het oppervlak. Deze essences zorgen voor heldere gevoelens, verminderen onze behoefte aan goedkeuring & bevestiging & bevorderen dat we vaste oude patronen durven loslaten. Deze melange helpt ons om tevreden te zijn met onszelf, anderen tegemoet te treden & anderen iets aan te reiken.
---
VOOROORDELEN (Balancing & Developing OPEN-MINDEDNESS) - Vooroordelen ontstaan als we innerlijk verward zijn, ons zwak voelen als gevolg van vernedering & als het evenwicht tussen onze lagere en hogere chakra’s is verstoord. (De lagere chakra’s zijn de centra die te maken hebben met onze lichamelijke energie, de hogere hangen samen met ons hart & onze geest). Deze mixture ontwikkelt onze innerlijke kracht.
---
PARANOIA (Clearing PARANOIA) - Als we bang zijn dat we worden achtervolgd, lijken we dat terug te voeren op doodsangst en op trauma’s rond de dood. Ook kan het ermee te maken hebben dat we onszelf liefde onthouden. Deze mixture doorbreekt dat patroon & stelt er warmte & openhartigheid voor in de plaats.
---
SPANNING (Clearing TENSION) - Spanning onstaat omdat we vasthouden aan emoties & wanhoop. Deze melange lost niet alleen wanhoop op maar vermindert ook de neiging om problemen bij ons te blijven dragen. Tevens voert zij ons terug naar de kern van ons gevoel. In combinatie met andere positief gerichte mixtures komen we versneld tot een nieuw patroon.
---
ZELFRESPECT (Balancing & Developing SELF-ESTEEM) - Gebrek aan zelfrespect lijkt gebaseerd op een overweldigend gevoel van machteloosheid. De essences in deze melange rekenen daarmee af. Ook zijn essences toegevoegd die ons helpen om tegenslagen met kalmte & zelfrespect tegemoet te treden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten