zondag 4 oktober 2009

SET VOOR ALGEMENE PROBLEMEN

-
-
In deze set behandelen we problemen die bestaan uit een combinatie van reacties vanuit ons gevoel & vanuit onze attitude. Bij iedere mixture stippen we de kernpunten aan van het probleem waar het om gaat & geven we aan hoe de essences daarop inwerken.
---
GEWOONTES (Changing HABITS) - Om gewoontes te kunnen veranderen, moeten we eerst in staat zijn om zonder vooroordeel onze eigen problemen onder ogen te zien. Daarom zitten er in deze mixture essences die ons een helder inzicht verschaffen in ons eigen gedrag, het gevoel verminderen dat we worden meegesleept & het verdriet wegnemen dat bij het loslaten van bestaande gedragsparonen nu eenmaal onstaat. Tevens zitten er essences in die ervoor zorgen dat we wat meer om onszelf & ons eigen gedrag kunnen glimlachen.
---
COMMUNICATIE (Balancing & Developing COMMUNICATION) - Gebrek aan communicatie lijkt niet alleen de basis voor de meeste persoonlijke problemen, maar ook voor veel van de problemen in de wereld om ons heen. Een van de meest voorkomende communicatie-obstakels is ons gebrekkige vermogen om uit te vinden welk probleem er nu eigenlijk aan de orde is. We hebben de neiging om ondergesneeuwd te raken onder alle verschillende gezichtspunten die mogelijk zijn. Dat resulteert in verwarring & een gevoel van schuld waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Deze mixture doorbreekt deze spiraal & zet mededogen daarvoor in de plaats, evenals begrip & het vermogen om de waarde van alle gezichtspunten te zien.
---
CREATIVITEIT (Balancing & Developing CREATIVITY) - Deze mixture lost wanorde op, ontwikkelt spirituele gevoeligheid & bewustwording & helpt ons onze geest tot rust te brengen, zodat het creatieve proces zijn gang kan gaan.
---
ECHTSCHEIDING (For DIVORCE) - Deze mixture bevordert ons gevoel van vrijheid, helpt bij het oplossen van vastgelopen of ontwrichte levenspatronen, vermindert gevoelens van weerstand, maar vergroot ook het inzicht in het wezen & het nut van huilen als een manier om spanning te ontladen. Deze combinatie helpt bij het zoeken naar een gevoel van vrede & bij het verder ontwikkelen van een nieuwe richting in ons leven.
---
KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS (For KIDS OF DIVORCEE) - Bij een echtscheiding gaan alle betrokkenen door een zware crisis heen, maar vooral de kinderen verdienen onze speciale hulp. Deze melange bevrijdt hen van het gevoel dat zij de oorzaak van de scheiding zijn, helpt hen om op een evenwichtige manier na te denken over het trauma dat ontstaat & zorgt ervoor dat ze kalm blijven bij deze zware tegenslag.
---
EGO (Balancing & Developing EGO) - Ons ego is de kracht & drijfveer van ons lichaam & van onze geest. Het kan ten goede & ten kwade worden ingezet. Een positief ego blijkt in staat om elke nieuwe dag als een positieve uitdaging te zien & loodst ons dwars door alle moeilijkheden heen. Deze mixture houdt ons in evenwicht & stelt ons in staat om de werklijkheid te bezien vanuit een gezichtspunt dat een algemene gelding heeft. Deze essences verschaffen een helder inzicht in de emoties die vanuit een negatief imago ontstaan, vervangen die door mededogen & brengen ons ego in overeenstemming met onze wil.
---
VERWACHTINGEN (Clearing EXPECTATIONS) - Verwachtingen ontstaat omat we een eenzijdig standpunt innemen & niet stilstaan bij de omstandigheden & bij de standpunten van anderen. Deze mixture maakt ons bewust van onze eenzijdigheid & van onze drijfveren & helpt ons zodoende om het totaal te kunnen overzien, om te begrijpen wat er gebeurt.
---
SLAPELOOSHEID ( Clearing INSOMNIA) - Als we aan slapeloosheid lijden, hebben we het gevoel dat we eigenlijk wakker moeten blijven om dingen te doen, dat we teveel verantwoor-delijkheid dragen & dat we onszelf de luxe van een gezonde slaap niet gunnen. Deze mixture maakt ons weer wat lichter van hart, stelt ons weer op ons gemak & lost de zelfveroordeling op die ons wakker houdt. Het brengt onze geest, lichaam & ziel weer wat dichter tot elkaar, zodat geen van elk de overhand krijgt & onze gedachten in beslag houdt. Voordat we dit mengsel nemen, moeten we ons wel even afvragen of we echt aan slapeloosheid lijden of dat we genoeg hebben aan 3, 4 of 5 uur slaap per keer.
---
PROBLEEM-OPLOSSER (PROBLEM SOLVING) - Bij het oplossen van problemen die het leven op ons pad brengt, kunnen we allemaal best wat hulp gebruiken! We komen als een stuk verder wanneer we oude patronen wat makkelijker los kunnen laten zodat we niet steeds dezelfde fouten blijven maken. Tegelijkertijd helpt het als we gevoelig & besluitvaardig zijn. Daar werkt deze melange op in: zij plaatst ons in het volle leven, helpt ons om 1 compleet geheel te zijn & hoe we daar mee om kunnen gaan.
---
RELATIES (Balancing & Developing RELATIONSHIPS) - Deze mixture bevordert begrip voor de manier waarop relaties op ons inwerken & voor de manier waarop ionze relaties met anderen zijn opgebouwd. Het bevrijdt ons van problemen & gedachten die zich bij ons hebben vastgezet. Tevens helpt het bij het in evenwicht brengen van onze energie & stimuleert het onze aandacht voor de prioriteiten die we in ons leven hebben gesteld. Het is ook nuttig als we willen leren hoe we van het leven kunnen houden, werkt zelfveroordeling tegen & plaatst alles in een breder perspectief.
---
SEXUALITEIT (Balancing & Developing SEXUALITY) - Veel sexuele problemen lijken een gevolg van foutieve informatie die we vroeger van anderen hebben opgepikt. Deze mixture helpt ons om los te komen van de patronen die daardoor in ons gedrag zijn ontstaan & die de signalen van ons lichaam verstoren, Deze melange brengt ons weer in harmonie met ons eigen lichaam & onze eigen sexualiteit. Zij leert ons wat het betekent dat we in ons lichaam leven & dat we daar vrede mee kunnen hebben.
---
STRESS (Clearing STRESS) - Stress ontstaat omdat we niet kunnen begrijpen waarom we sommige aspecten van het leven wel & andere weer niet kunnen accepteren. We hebben nu eenmaal niet geleerd dat er grenzen zijn aan onze talenten & aan ons bevattingsvermogen. Ook hebben we nooit technieken geleerd om kalm & ontspannen te blijven onder grote druk. Wel is ons geleerd, dat verandering gevaarlijk is & ook dat het een rol speelt bij het ontstaan van stress. De daaruit voortvloeiende angsten belemmeren ons om het leven te nemen zoals het op ons afkomt. Deze mixture werkt op het bovengenoemde patroon in, helpt ons om binnen onszelf kracht & bescherming op te bouwen & leert ons makkelijker met veranderingen om te gaan.
---
PRE-MENSTRUATIE/MENSTRUATIE-MIX - Deze mixture brengt vrouwen weer in harmonie met hun eigen lichaam & vooral met het verschijnsel van ongesteldheid. Het draagt ertoe bij dat ons lichaam het ongesteld worden makkelijker accepteert. Omdat het tevens een volwassen houding ten opzichte van het menstrueren bevordert, nemen de maandelijkse emotionele spanningen af. Het gevoel van bedroefd worden dat vaak bij menstrueren hoort, kan beter worden gehanteerd. Innerlijke gevoelens kunnen makkelijker tot uitdrukking worden gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten