zondag 4 oktober 2009

EMOTIONELE SET

-
---
Emoties zijn reacties van het lichaam op wat er in onze geest & ziel gebeurt. Emoties als kwaadheid, angst & haat lijken onder het middenrif te ontstaan & van daaruit ons lichaam te verkillen. Emoties als liefde & blijdschap daarentegen voelen we in onze borst opkomen & verwarmen van daaruit de rest van ons lichaam.
---
KWAADHEID (Clearing ANGER) - Kwaadheid is een reactie op het feit, dat we te weinig liefde krijgen of liefde niet kunnen accepteren. Kwaadheid is op zich niets negatiefs, ook al hebben we dat vroeger misschien wel zo geleerd: er doen zich wel degelijk momenten voor, dat het zeer bevrijdend werkt om te laten merken dat we kwaad zijn. In dat opzicht kan kwaadheid muren doorbreken die we ter bescherming om onszelf heen hebben gebouwd & kan het ons lichaam bevrijden van krachten die ons in hun greep lijken te hebben.
---
Maar het probleem met kwaadheid is vaak, dat we de echte oorzaak ervan niet kunnen achterhalen & dan onze negatieve gevoelens over onszelf & ons eigen verleden op anderen verhalen. Dit oneigenlijke gebruik van kwaadheid krijgen we meestal maar moeilijk opgelost. Deze remedie helpt daarbij & heft tevens het verstarde & isolerende denken op waarmee kwaadheid meestal gepaard gaat. Ook helpt het de open plek op te vullen die door kwaadheid wordt bezet. Daarmee stimuleert deze melange een proces waarbij ons hart weer open komt te staan voor het uitstralen van warmte & liefde.
---

MEDEDOGEN (Balancing & Developing COMPASSION) - We kunnen slechts met compassie reageren als we vriendelijk zijn, in onszelf vertrouwen & in anderen, maar tegelijkertijd beseffen dat het iets positiefs is dat we van anderen verschillen. We moeten leren wat universele liefde betekent: een liefde die niet verstrikt raakt in verschillen tussen persoonlijkheden, maar die uit ons hart komt & die we voelen voor alles wat leeft. Deze remedie helpt ons van daaruit te handelen.
---
DEPRESSIE (Clearing DEPRESSION) - Een depressie ontstaat door een combinatie van onderdrukte emotie, een negatief zelfbeeld & een negatieve houding ten opzichte van anderen. De verstarring die daarbij hoort, wordt door deze remedie in beweging gebracht & helpt ons om naar buiten te brengen wat ons dwars zit. De angst voor de toekomst wordt omgezet in een gevoel van kalme afwachting. De druk van emoties & (voor-)oordelen vermindert.
---
ANGST (Clearing FEAR) - Angst hangt rechtstreeks samen met het onvermogen om iets onder ogen te zien of iets tot uitdrukking te brengen. Angst ontstaat vaak als we de werkelijkheid of onze eigen gevoelens niet accepteren. Angst hangt ook samen met kwaadheid; het lijkt wel alsof we banger worden naarmate we in het verleden onze boosheid minder naar buiten hebben gebracht.
---
Toch kan angst ook positieve kanten hebben: angst kan werken als een thermometer die aangeeft of er iemand negatieve energie in onze richting stuurt of dat het gevoel van ruimte dat we nodig hebben, wordt bedreigd. Angst helpt ook om ruimte, die we eventueel al zijn kwijtgeraakt, weer voor onszelf te veroveren. Angst gaat vrijwel altijd gepaard met een gebrek aan eigenliefde. Een gevoel van eigenwaarde is het eerste vereiste voor het opbouwen van moed & kracht. Hoe sterker ons zelfbeeld, des minder kans krijgt angst.
---

FRUSTRATIE (Clearing FRUSTRATION) - Frustraties lijken te ontstaan door een gebrek aan eenheid in jezelf: geest, ziel & lichaam werken dan niet in harmonie met elkaar. Frustratie kan ook ontstaan doordat we niet in staat zijn onze beperkingen te zien & zodoende niet te weten hoe we daar mee om moeten gaan. Deze remedie verschaft hierin helderheid & levert de energie voor besluitvaardigheid; helpt ons om de wereld te zien in termen van doelstellingen op lange termijn & helpt ons ook om de wijsheid te ontdekken die in elk leven voorhanden is.
---

EVENWICHT (General EMOTIONAL BALANCING) - Deze remedie draagt bij tot een algemeen gevoel van kalmte & welbehagen. Het lost onze gemengde gevoelens & gevoelens van minderwaardigheid op, vervangt ze door een stuk mededogen voor onszelf & anderen & versterkt de geestelijke instelling die nodig is om ons emotioneel evenwicht te bewaren.
---
VERDRIET (Clearing GRIEF) - Om verdriet op te lossen moeten we eerst onze aarzeling overwinnen om onze emoties naar buiten te brengen. We hebben allemaal min of meer geleerd, dat we ons sterk moeten tonen bij tegenslag; doen we dat niet, dan storten we in elkaar. Steeds meer beseffen we echter, dat we misschien wel veel sterker worden als we goed naar al onze gevoelens luisteren & die bovendien nog leren uiten ook. Deze remedie helpt ons in beide opzich-ten. Tevens bevordert zij de doorstroming van energie & stimuleert zij het inzicht dat leven & dood één geheel vormen; dat ieder einde ook weer een begin inhoudt.

---
HAAT (Clearing HATE) - Haat ontstaat als we onder een druk van buitenaf komen te staan die zo sterk is dat we er voor ons gevoel niet meer aan kunnen ontsnappen. Deze melange helpt ons om afstand te nemen & nieuwe gezichtspunten te ontwikkelen. Ook stimuleert zij het vermogen om oude gewoontes te veranderen. We leren weer positief in het leven te staan in plaats van het leven aan ons voorbij te laten gaan. Deze remedie kan heel goed in combinatie met de mixtures voor Liefde en Vreugde worden gebruikt.
---

VERNEDERING (Clearing HUMILIATION) - Vernedering herkennen we aan een tekort van trost, agressiviteit & weerbaarheid. We zijn bang voor anderen, belsuiteloos & geloven nergens meer in. Deze remedie bevat essences die op dat complexe probleem inspelen & die ons zelfvertrouwen herstellen.
---

VREUGDE (Balancing & Developing JOY) - Om vreugde in ons leven te brengen hebben we de essences die depressies oplossen gecombineerd met bloesemextracten die begrip bevorderen & die patronen afbreken waardoor positieve gevoelens worden geblokkeerd. Door de goede kanten van het leven te aanvaarden, versterken we ons energie-niveau & laten we automatisch ook meer positieve emoties bij onszelf toe. Daarmee brengen we vanzelf lichaam, geest & ziel weer dichter bij elkaar.
---
LIEFDE (Balancing & Developing LOVE) - Dit mengsel van essences maakt ons niet alleen bewust van onze eigen behoefte aan liefde, maar levert ook meer inzicht in de behoeften van anderen op dit gebied. Het bevordert dat we de sociale betekenis van liefde anders gaan waarderen & maakt ons als individu sterker bewust van de liefde die ons omringt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten